.

Tűz lesz, babám!

 2010.09.13. 07:38 Szerző: Vespanna

Ha szeptember 17 és 19. között Rómában jársz, ne felejts el a Colsseum felé sétálni a balzsamos éjszakában. Garantáltan tűz alatt lesz a főváros nevezetessége. A tűz sötétedéstől hajnalig lesz látható és nem jár égéstermékkel, poroltót tehát ne vigyél magaddal! Arról van szó ugyanis, hogy két művész nagyon is életszerű videóinstallációja költözik be a műemlékbe. A műsor, aminek 16-án lesz a főpróbálja amellett, hogy látványos, művészi értékkel is bír majd.

A lángokban álló Colosseum az emberi alkotások törékenységéről és múlandóságáról üzen, miközben a tűz az újjászületés, megtisztulás szimbóluma is. Erre az időszámításunk szerint 80-ban emelt Colosseum esetében nagy szükség van, egy korábbi posztban már szóltam arról, hogy az eléggé lerobbant műemlék felújítási munkálatai több, mint időszerűek. Az installációról bővebb infót ezen a linken találsz.

Címkék: tűz colosseum installáció

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ugyanugyan 2010.09.13. 09:42:36

Róma még láthatóan szabad ilyen esetekre: goo.gl/3rGe
süti beállítások módosítása