.

A kaliforniai származású Mike Patton, aki már angol nyelven is a rockzene egyik legsokoldalúbb énekese volt, az utóbbi pár évben  meglehetősen intenzíven az olasz kultúra felé fordult. Ahogy egy idei vele készült interjúból kiderül, az egész italománia a házasságával indult, ugyanis egy olasz művészt, Titi Zuccatostát vette feleségül.

A következő lépés a nyelv elsajátítása volt, anyósék ugyanis nem sokat értettek angolul. Olaszországban, Bolognában is éltek, Mike pedig -igen dícséretes módon- nem szeretett volna örökre egy fuckin' foreigner maradni, így egyre jobban beleásta magát az olasz nyelvbe, és ezzel párhuzamosan az olasz popzenébe is.

Az viszont még őt is meglepte, hogy épp a 60-as, 70-es évek olasz könnyűzenéje gyakorolta rá a legnagyobb hatást, aminek persze egy ilyen kreatív fickó esetében mindig kézzel fogható eredménye is van, ezúttal Mondo Cane, azaz kutyavilág címmel. 40 tagú zenekar, Ennio Morricone, Gino Paoli és más szerző művei, olasz szöveg. Az eredményt pedig szöveg helyett inkább zenében:

 (Türelmetlenebbek nyugodtan tekerjenek előre a 2. perc könyékére.)

További Patton - Mondo Cane koncertvideók itt. Van Facebook csoportjuk is, és most már lemez is.

(Facebook lapunk egyébként nekünk is van, sőt, Ferrari-vezetést is lehet nyerni rajta most.)

Szerző: tartufo | 1 komment

Címkék: nyelvtanulás nyelv zenekar cane mondo faith no more mike patton patton morricone titi bologna mondo cane ennio zuccatosta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belga6 2010.06.02. 21:06:04

Elképesztő ez a csóka. Tényleg minden stílusban zseniálisat alkot. Ha nem ismerném, el se hinném, hogy ő csinálja a Tomahawkot vagy a Fantomast.
süti beállítások módosítása