.

Költözz templomba!

 2010.03.04. 11:50 Szerző: Vespanna

Míg sokan csak vágyakozunk arra, hogy egyszer majd Olaszországban élünk, az alább bemutatott ház új tulajdonosai, egy amerikai pár volt olyan bátor, hogy meglépje a dolgot. Merítsünk erőt most belőlük. Irány a Chianti borvidék, avagy a napsütötte Toszkána!

A lakókörnyezet kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy Leonardo da Vinci ebben a festői környezetben alkotta meg a Mona Lisa-t 1506 körül. A táj érintetlensége, a házak beszédes kora, arra enged következtetni, hogy Leonardo elé hasonló látvány tárult, miközben a világ legjelentősebb festményén dolgozott. 

A pár nem csak a látvány kiválasztásában bizonyult igényesnek. Megvettek egy régóta elhagyatott, középkori templomot. (A kép jobb alsó sarkában látjátok az átalakítás előtti munkálatokat). A főhajó ma a nappali.

Úgy emlékszem, a Napsütötte Toszkánából is kiderül, hogy az építési-felújítási engedélyek kiadása Olaszországban meglehetősen macerás dolog. Itt is számos műemlékvédelmi szabványt kellett betartani. Kapott is a brigád a nyakába egy építési revizort.

Míg a felújítás során az építészek gondoskodtak arról, hogy a templom térszerkezete érintetlen maradjon, a lakberendező meleg puha textúrákkal, színekkel, süppedős bútorokkal ellensúlyozta a falak komorságát.

Minden nő álma a konyhasziget. A főzés itt nyílt lángon is lehetséges. Nyilván sok kedves barát és rokon érkezik háztűznézőbe.

Az étkek tálalása a kertben történik. Ha pedig nem elég fűszeres a vacsora, karnyújtásnyira van a fűszernövénykert, ahol bármikor frissen lehet tépni a zsályából vagy a rozmaringból. És ez nem álom, az amerikai párnak már valóság. Te hol élnél szívesen Olaszországban?
Forrás

Címkék: toszkána chianti ház lakás leonardo kert toscana enteriőr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

muzsa 2010.03.06. 09:51:17

Én szintén Toscánában, Capezzánán élnék a Conte Contini Bonacossi birtokon, termelném a bort meg az olivaolajat, és néznék ki boldogan a fejemből...
www.capezzana.it/

VAGY

Pugliában, a Tremiti szigeteken. Na ott pl. semmit nem csinálnék, csak néznék ki boldogan a fejemből... :)))
en.wikipedia.org/wiki/Tremiti_Islands

VAGY

Liguriában, a Portovenere nevű kisvárosban.
en.wikipedia.org/wiki/Portovenere

VAGY kb. bárhol :)

Kispiskóta 2010.03.06. 16:28:49

Mennyibe került ez kis csiszolt gyémánt?

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.09. 12:39:21

Biztató minden esetre, hogy vannak a tengerentúlon is olyanok, akiknek nem a rózsaszín világ az igényük.
Nagyon szép, igényes lett a ház.

K.Okoschka 2010.04.17. 12:45:41

Woodstock mellett a St. Mary templomot tavaly megvette egy festo, Peter Grass, aki allati jo es egyedi izlessel, hivalkodas es sallangmentesen alakitja at lakassa es muveszeti galeriava. A felujitas meg tart, majd tudositok. 74.125.77.132/search?q=cache:xmVmA79hguIJ:www.freeholdairport.com/Exchange.asp%3Forg%3Dnutmegsoaring.org+petergrass+cementon&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a
süti beállítások módosítása