.

Március 9-én mutatták be a múlt hónapban öngyilkosságot elkövető tervező zseni, Alexander McQueen utolsó kollekcióját Párizsban.

A brit tervező a bizánci világot idéző ruhák 80 százalékát még maga tervezte, a maradékot munkatársai fejezték be.

A sors fintora, hogy a Párizsi Divathét műsorából törölték a divatbemutatót, így azt egy párizsi luxusszalonban tűzték műsorra és a show-t csak egy igen szűk kör, mindössze 70 fő szemlélhette végig, igaz a neten is zajlott a közvetítés.

A divatbemutató nem volt hosszú, összesen 16 ruhát vonultatott fel. Mindenképp érdemes kiemelni, hogy szép gesztus volt a közönség részéről, amikor a show végén, a lámpák fényének kialvása után is néma csöndben ült a helyén, így fejezve ki tiszteletét a divatkreátor előtt.

A Boticelli színeit és világát idéző ruhák elkészítésében McQueen-t a pokol angyalai ihlették, ezzel együtt hisszük, hogy sosem találkozott velük, mert végül a mennyországba jutott. S, hogy mi ebben a bejegyzésben az olasz vonatkozás? Jó hír, hogy a McQueen márka tulajdonosa, a Gucci Group továbbviszi a nevet egyelőre azonban nem tudni, ki lesz a márka vezető tervezője. Kíváncsian várjuk kit léptetnek a tragiusan elhunyt kreátor helyére. Nagy meglepetés lesz. Az ezzel kapcsolatos fejleményekkel hamarosan jelentkezünk.

A ruhákat itt vizsgálhatod meg behatóbban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Semese 2010.03.11. 09:37:47

Hihetetlenül gyönyörűek ezek a ruhák! Alexander McQueen egy zseni volt.
süti beállítások módosítása