.

Nem igazán meglepő, hogy a 10 leggazdagabb olasz listáján heten is a ruhaiparban tevékenykednek, ezt el is várjuk egy olyan országtól, ahol ennyire fontos a stílus, a divat.

Íme néhány olyan termék, ami a listán szereplők vagyonához vezetett:

Nézzük a listát hátulról:

10. Szerény 1,4 millárd dolláros vagyonból oldja meg a bevásárlásokat Stefano Pessina, aki elsősorban gyógyszerekből, illetve patikákból (Boots) gazdagodott meg. 68 éves, nős, 2 gyereke reménykedik majd komoly örökségben.

9. Ennio Doris, 1,9 millárdot szedett össze biztosításokból. Silvio Berlusconi szövetségese 69 éves, két gyerek van, Massimo fia fogja átvenni a cégbirodalmat. 

Nézegessen olasz milliárdosokat: 

5-8. Fejenként 2,1 millárd dolláros vagyonnal rendelkeznek a cégen testvériesen megosztozó Benetton-család lassan nyuggerkorú tagjai. Carlo (66), Gilberto (68), Giuliana (72) és Luciano (74). 1965-ben alapították a céget, a botrányosan zseniális reklámfotók Oliviero Toscani fotós nevéhez fűződnek, akinek nem kis szerepe volt a cég felemelkedésében. A családé a Sisley márka is, de más területekre is elkalandoztak, hozzájuk tartozik például az autópályaéttermeket üzemeltető Autogrill is.

4. Giorgio Armanit talán nem nagyon kell bemutatni, a 75 éves divatszakember, öltönyökből, női ruhákból, parfümökből és babaruhákból és lakberendezésből hozott össze 5,3 milliárd dollárt, pedig majdnem orvos lett belőle...

3. Silvio Berlusconi 9 milliárd dolláros vagyona sem volt elég, hogy Portofinóban vegyen magának nyaralót, de ahhoz azért elég volt, hogy a harmadik leggazdagabb olaszként felkerüljön a listára. Háromszor is miniszterelnök lett, igaz, nem mindenki szimpatizál a médiabirodalomból meggazdagodott Berlusconival, ezt jelzi az orrtörése, amit egy hozzávágott Milánói dóm szobornak köszönhet. 73 éves, házas, 5 gyereke van.

2. Leonardo Del Vecchio, 10,5 milliárdot köszönhet a szemproblémáinknak. Szemüvegekkel foglalkozik, 74 éves, Milánóban él, házas, 6 gyereke van. Övé a Ray Ban és az Oakley is. 7 éves korában árvaházba került.

1. Sok édes pillanatot köszönhetünk Michele Ferrerónak, külöböző bonbonok, például a Ferrero Rocher, Tic Tac, Nutella na és a Kinder tojás formájában, ő meg 17 milliárd dollárt köszönhet nekünk, édes szájúaknak. 83 éves, Monacóban él, 2 gyereke van.

Szerző: tartufo | 1 komment

Címkék: divat luxus gazdag berlusconi benetton leggazdagabb doris armani dizájner pessina vecchio

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZNy · http://www.kep.tar.hu/zny 2010.07.07. 20:50:01

Mario Moretti Polegato is összeszedett már egy keveset a Geoxból: it.wikipedia.org/wiki/Classifica_degli_uomini_pi%C3%B9_ricchi_d%27Italia_secondo_Forbes. A ruhaiparhoz ő is kapcsolódik. Mondjuk a lista gyorsan változik (Berlusconi ennek sem örül).
süti beállítások módosítása