.

A Guardian brit napilap értesülései szerint Franco Zeffirelli, az olaszok egyik nagy ikonja, a 87 éves rendezőzseni egykor volt positanoi háza három évvel az eladás után luxuszállodaként üzemel tovább. A csodába belépni e hónaptól lehetséges az Amalfi-parton.

A villa legendás találkozások helyszíne volt. Olyan gigászok adták egymásnak a kilincset, mint Maria Callas, Elizabeth Taylor, Leonard Bernstein, Laurence Olivier, Szergej Gyagilev, Liza Minelli és Elton John. Nekik ez a ma is sármos férfi, Zeffirelli nyitott ajtót, akinek léptei azonban már nem koptatják a bejáratot.

A villa 35 ott töltött szép év után került eladósorba. Tulaja nem bírta a positanoi lépcsőket. "Nem tudtam már élvezni a Villa tre Ville-t - fogalmazott a Guardiennek, ezért mások számára tettem elérhetővé ezt az élményt". Jó, ez azért kedves tőle.

Igaz, a Földközi-tengerre csodás panorámát kínáló hotel meglátogatása a leggazdagabbak kiváltsága lesz. Egy éjszaka ugyanis 1000-5000 euróba fáj majd. Az egykori lakóról elnevezett lakosztály érthető módon a legdrágább.
Az öreg alkotózsenit nem kell félteni. A ma is aktív Zeffirelli római lakásába húzódik visza, ahol nem kell megküzdenie a lépcsőkkel. Apropó lépcsők. A szálló új vendégeinek a lépcsőmászás már nem lesz probléma. A tulaj gyakorlatilag érintetlenül hagyta a házat, de egy liftet biztos, ami biztos: hozzácsapott.

Fotó: Vespanna, Slim Aarons, Wikipedia

 

 

Címkék: hotel szálloda villa positano franco zeffirelli

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TyToo 2010.08.03. 15:03:16

Imádom Positano-t!!! :D
süti beállítások módosítása