.

Kupleráj Pompeiiben

 2010.04.06. 18:26 Szerző: Vespanna

Pompeii a Nápoly és könyékén nyaralóknak megér egy látogatást. Az ókori romvárost, mint ismeretes, a közelben lévő vulkán, a Vezúv váratlan kitörése pusztította el i.sz 79-ben. A feltárások nyomán Pompeiiből a legkiemelkedőbb régészeti zarándokhely lett Európában. A mindennapi élet feltárása során sok hétköznapi dolog mellett, a régészek egy kuplerájt is felfedeztek, majd helyreállítottak. Kár is említeni, mert nyilvánvaló: itt van a legnagyobb sorbanállás múzeum területén.

Az aktus meglehetősen spárai körülmények között zajlott. Az ágy amellett, hogy kicsi, kőből van, grrr. Ilyen cellából több sorakozik egymás mellett.

Az ingerszegény környezetet falirajzok teszik érdekessé. A falon lévő ábrázolások a pozitúrák variálásában segítettek.

A prostituáltak a birodalom keleti részéből való rabszolgák voltak.

A legolcsóbb „munkadíj” nem volt több, mint egy kenyér vagy egy liter bor ára. Még több falirajzért látogass el Pompeiibe. Nem csak emiatt éri meg.

Fotó: Tartufo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konyvelomo 2010.04.06. 20:04:55

Kemény menetek mehettek kőágyon ;) de a falirajzok mindent feledtetnek...
süti beállítások módosítása