.

Ki dézsmálja a Trevi-kutat?

 2010.05.12. 21:15 Szerző: Vespanna

Olaszországban vannak kötelező körök. Kell egy fotó ugye Pisaban a torony kitámasztásáról a családi fotóalbumba, és érdemes pénzt dobni a római Trevi-kútba. Ezt sem árt dokumentálni. Pénzbedobás esetén jó eséllyel visszatérünk még Rómába. Másik verzió úgy tartja, az ügy érdekében három érmét kell jobb kézzel a bal váll fölött behajítani.

A kútban landoló pénz évente 700 ezer eurót tesz ki, amelyet Róma város önkormányzata a rászorulók élelmezésére költ. A pénzt esténként begyűjtő szervezet azonban nem mindig elég gyors. Az érmék kihalászásában megelőzi őket egy bizonyos D'Artagnan, aki olasz létére még a csapat megérkezése előtt angolosan távozik. A városi rendőrség tehetetlen az ügyben. A Trevi-kútba befolyó pénz ugyanis senkié, így mindenkié, tehát az érmehalász cselekedete nem törvénysértő.

Fotó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

granturizmó! · http://granturizmo.blog.hu 2010.05.12. 21:53:27

nem véletlen, hogy rendszerint áll egy rendőrautó a kút közvetlen közelében.
egyébként állítólag albánok uralják a pénzlehalászó bizniszt.
süti beállítások módosítása