.

A Cinecittá szelleme 5 percben

 2010.08.23. 18:37 Szerző: tartufo

Az 50-es, 60-as évek legendás olasz rendezőinek fekete-fehér filmjei még mindig őrzik a helyüket a mozifanatikusok szívében. A korszak kimagasló alakja Federico Fellini, akinek olyan időtlen klasszikusokat köszönhetünk, mint a La Dolce Vita, azaz az Édes élet, vagy az Országúton és a 8 és 1/2.

Az akkori filmgyártás egyik legfontosabb központja volt a Cinecittá, itt készült például az Édes élet is, az olasz stílus és életigenlés talán legfontosabb himnusza. A legendás filmesek és filmgyár emlékét idézi a Peroni (olasz prémium sörmárka, az Andrássy út rejtélyes lakója) Filmakadémiája (azaz Accademia del Film), Gabriele Muccino olasz rendezővel szövetkezve éppen ezt a felejthetetlen világot idézi vissza Nagy-Britanniában. A brit filmesek számára tartott képzés során a szerencsés kiválasztott tehetségek Muccinóval dolgozva hozták létre a következő, a nagy olasz rendezők stílusát idéző, előttük fejet hajtó rövidfilmet.

Az Időtlen című 5 perces rövidfilm a következő linkre (vagy a képre) kattintva tekinthető meg:

peroniitaly.com/peronifilm/senza-tempo/

 

Szerző: tartufo | 3 komment

Címkék: film stílus vita dolce peroni cinecitta muccino

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jessalyn · http://romantikusregeny.blog.hu/ 2010.08.26. 22:28:35

Jártunk a Cinecittánál, nem akartuk kihagyni ha már Rómában vagyunk. Élmény volt, pedig kívülről semmi különös.:)

N.Zoli 2010.08.26. 23:57:45

Fellinitol a legnagyobb az Amarcord. Barki barmit mondana. Nino Rota zenejevel a legnagyobb olasz mozi.

nál 2010.08.27. 04:32:08

Nagyon tetszik ez a film, gyönyörűen van elkészítve. Azonban számomra ez inkább a 80-as, kora 90-es évek olasz filmjeire emlékeztet, nem pedig közvetlenül az említett korszakra. Azért persze egy-két klasszikus képi megoldást egy az egyben átemeltek régiektől.

A kötelezően szereplő magyar nevet megtaláltátok a stáblistán? :)
süti beállítások módosítása