.

[Augusztus 24-én, kedd este 21h-kor meg is hallgathatjátok az élményeit a granturizmó! című rádióműsorban a radiocafén.] Körösvölgyi Zoltáné a szó:

Bár a címben szereplő feliratot nem Pugliában találtuk, hanem útban hazafelé Assisiben, mégis remekül illik dél-itáliai kalandozásunkra.- Ezen a nyáron ugyanis - járt utat a járatlanért újfent elhagyva - az olasz csizma sarkát és sarkanytúját alkotó tartományban jártunk.

Lassíts

 

Miért pont ezt a célt választottuk családi nyaralásra? A családi dilinyósságon, a puszta kalandvágyon, valamint azon túl, hogy Itáliának ebben a csücskében még nem jártunk, a konkrét indok az volt, hogy egy barátunk ott dolgozik, így az invitálás mellett felderítő egységként kedvet csinált az úthoz és kellő bennfentes információval látott el.

Milyen Puglia? Először is távoli. Autóval jó ezerhétszáz kilométer, de mi két hét alatt ötezret hajtottunk. A távolság levágható dubrovniki indulású komppal, de opcióként ott a repülő-bérautó kombináció, oldschool módon a vasút vagy hajósembernek a charterhajós megközelítés is.

Csónakok

Másodszor, aki Itáliában már többfelé megfordult, az pontosan tudja, hogy a 19. században megalkotott államot sarkosan különböző, önálló tartományok alkotják. Gondoljunk csak arra, mi a közös Nápoly és Milánó, Palermo és Udine vagy akár csak Lazio és Toszkána között! (Az Itáliát csak hírből ismerők számára elárulom: vajmi kevés.)

Ami szokatlan: Pugliában nincsenek külföldi turisták. Ennek több oka is lehet, de a földrajzi távolság, a turisztikai ismeretlenség mellett biztos az is számít, hogy nem beszélnek idegen nyelveket - így aki nem pötyög olaszul, esetleg spanyolul (bevált, működik), és mostmutasdmegben is felmentett volt, az nehezen boldogul.

Resti a parton

Folytatás itt!

Címkék: utazás olaszország tenger tengerpart dél puglia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása