.

Narancscsata

 2011.02.11. 09:00 Szerző: tartufo

Az olasz karneváli szezon nem csak szép velencei maszkokat és jelmezes bulizást tartogat, hanem rengeteg frissen facsart narancslevet is. Pohár nélkül.

Minden évben megtartják Ivreában, egy északnyugati olasz kisvárosban a karneváli programok részeként a Battaglia delle arancie nevű programot is, amire nem érdemes a legszebb ruhádat felvenned. 

Van hozzá egy ködös sztori is a 12. századból egy uralkodóról, de a dolog igazán az utóbbi évszázadban nőtte ki magát, a helyi nők fedezték fel maguknak, hogy narancsot dobálva könnyebben tudják felhívni magukra a potenciális udvarlók figyelmét, mint szemérmesen lehajtott fejjel sétálgatva. Ez lett belőle:

Idén március 5-9. között zajlanak a csaták, a legnagyobb buli március 6-án, 14h-kor várható! Ha dobálni is akarsz, csatlakozni kell az egyik helyi csapathoz, ha csak nézelődnél, szerezz egy piros sapkát, az - elvileg - megóv a déligyümölcsöktől.

Címkék: buli március narancs csata karnevál ivrea

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása