.

Bizzarro italiano: pizzaautomata

 2010.08.29. 09:24 Szerző: tartufo

Eddig azt gondoltuk, hogy a japánnál fanatikusabb automata-rajongó nép nem létezhet, de ez a pizzaautomata erőteljesen más megvilágításba helyezi a kérdést. Persze azért nem kell nagyon megijedni, ugyan nagyon furcsán hangzik a dolog, de szó sincs gagyi megoldásról.

Minden frissen készül, még a tésztát is akkor kezdi gyúrni a gép (vagy a gépben ülő mini pizzaszakács?), amikor megérkezett a gombnyomásos megrendelés.

Közben elkezdi bemelegíteni az infrasütőt is, és végül az ideálisnak mondható 380 fokon sül meg a feltétekkel ellátott pizza, mindössze 1 perc sütési idővel, így összesen két és fél perc (vagy még pontosabban 165 másodperc) alatt kész is van a pizza.

A dolog jól hangzik, érdekes lenne megkóstolni. (a gyártócég weboldalán egy videón még e gép belsejében zajló folyamatokba is bepillantást nyerhetünk)

De addig is maradunk a valódi, kézzel gyúrt és nyújtott tésztánál, kemencében sütve, a világ legjobb pizzájánál.

A képen nem az automatás, hanem a nápolyi szuperpizza látható.

Címkék: étel bizarr tészta pizza automata sütés pizzeria bizzarro

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.08.29. 10:48:55

Hát a képet nézve... nekem max. a hányinger jut eszembe. :(

Ipari-antidepresszió 2010.08.29. 10:58:57

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Mondjuk a képen nem az a pizza van, amit a gép készít. A cikk szerint az a referencia pizza:)

tartufo 2010.08.29. 11:00:15

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: pedig az utolsó képen a legfinomabb nápolyi kemencéspizza látható. nem feltétlenül szép, az igaz, de ennél jobbat sehol sem kapsz.

buzzz 2010.08.29. 11:39:19

Tavasszal ettem automata-pizzát, mégpedig Forli világváros repülőterén. Eheteő, nagyongyorskajának megfelel, de sajnos messze nem olyan jó, mint egy étteremben.

gareet 2010.08.29. 11:41:38

megvan égetve, biztos új kemencéjük van, vagy csak simán nem tudják használni.

dukeekud 2010.08.29. 12:36:52

Ez gusztustalan, ha ilyen a szuper pizza, kepzelem milyen lehet a 3 perces gepi. Illetve, inkabb nem kepzelem.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2010.08.29. 12:54:02

én ettem olaszorszgában pizzát, és bár az a pizza hazája... mégis rettentő vacak pizza volt, se a tésza, se a feltét, se az állag, se az ízvilág, semmi nem passzolt ahhoz, amit én előtte pizzaként ismertem itthon, bár lehet, hogy ők nagy pizzasütő nép, de szerintem az olasz emberek kívül más ember számára az a pizza, amit ők csinálnak nem a jóizűen megehető katagóriába tartozik.

mint általában, igaz ez minden nemzet saját nemzeti ételére. :)

buzzz 2010.08.29. 12:56:07

A jó pizza finom, nem szép.

buzzz 2010.08.29. 12:58:18

@holex: Amit itthon pizzaként ismersz, az nem pizza.
Persze Olaszországban is van vacak pizza, de amit nálunk kapni lehet, az nem ér fel az ottani középszinttel sem.

Elkeveredett 2010.08.29. 12:58:29

Klassz.
Kelle nekem egy ilyen gép.

Qeki · http://vilagutazo.blog.hu 2010.08.29. 13:09:29

Hihetetlen! Pont most írtam egy egész posztot a különleges automatákról, benne a pizzaautomatával:) erre látom, ti is pont ma posztoltatok róla:)

vilagutazo.blog.hu/2010/08/29/a_vilag_legkulonlegesebb_automatai_videoval

FeroxX 2010.08.29. 13:48:00

jam :) ez hasonló téma ahhoz, hogy én életem gyros-át a kínai piacon ettem, életem legvacakabbját pedig Görögországban :DD.. ez van

ricchiepoveri · http://olaszmamma.blog.hu/ 2010.08.29. 13:54:02

Én kóstoltam Malpensan, nyilvan nem egy fatuzelesu kemenceben keszult remekmu, de egynek elmegy, meg mindig jobb, mint sok otthon pizzanak eladott darabnal.

thinker_ 2010.08.29. 15:25:43

@tartufo: izlések és pofonok. én például ki nem állhatom az olasz pizzákat. a tészta hajszálvékony.
maradok a vastag tésztásnál.

thinker_ 2010.08.29. 15:27:11

@buzzz: a te izlésed szerint. szerintem meg itthon a legrosszabb pizza is jobb, mint olaszban.

drazsé 2010.08.29. 16:03:16

izé, nem csak pizza, hanem spagettiautomata is létezik - nyilatkozni nem tudok, mert éppen nem működött egyik sem, pedig már csak kíváncsiságból is

@thinker_:

van vastag tésztás is...

odamondó 2010.08.29. 16:39:08

2 hónapja láttam egy műsort rai uno-n a franciák pizza imádatáról és ott ez a pizzaautomata már teljesen elterjedt. Olasz lakótársammal itt szörnyülködtünk...

Caprica99 2010.08.29. 18:16:58

@Ipari-antidepresszió: akkor is rondán néz ki, nem lenne kedvem megkóstolni!

lamed 2010.08.29. 19:39:45

Itthon nem pizzát adnak, hanem melegszendvicset. A legtöbb helyen.
A nápolyi pizzának szinte az illatát is érezni véltem a képet látva... hmmmm... az a szósz rajta!!!!

CsárliFirpó 2010.08.29. 20:06:46

Meg tudom erősíteni, csalódás volt számomra Olaszországban az eredeti olasz kaja. Sok helyen próbáltam, de nem jöttek be. Ugyanazokat idehaza sokkal jobban megcsinálják.

tartufo 2010.08.29. 20:18:24

@Caprica99: nem is erőszak :)
de azért érdemes megkóstolni, sőt, én még sorban is álltam érte nagyon sokáig. és nagyon nem bántam meg.

szürke_tag 2010.08.29. 20:29:51

Én ettem Olaszországba pizzát de tragikusan rossz volt. A tészta és feltétek is. Akkor milyen lehet a gépi? Sz@r a válasz.

2010.08.29. 20:59:03

Nápolyban lehet az igazi pizzát enni. Én itthon sosem ettem Margheritát de ott egyszerűen isteni, az A pizza.Én úgy tudom közel 500 C-on sütik és kb 1 perc alatt sül meg. Itthon ilyen sütőt még nem láttam pizzériában.
Rómában vagy Velencében tényleg nem volt olyan jó, szóval Náployba tényleg érdemes elmenni, persze nem csak a pizza miatt.

buzzz 2010.08.29. 21:04:45

@CsárliFirpó: Hol? Valahogy még nem találkoztam ilyen hellyel.

tartufo 2010.08.29. 21:07:06

@KárászAti: igen, íme a hivatalos követelményrendszer (pizza napoletana):
www.fornobravo.com/vera_pizza_napoletana/VPN_spec.html

a két kulcsmondat a sütési időről és hőmérsékletről:

Cooking time should not surpass 60-90 seconds.

The cooking of the "Pizza Napoletana STG" must be done exclusively in a wood fire oven which has reached the cooking temperature of 485C, (905F), which is essential to cook the Pizza Napoletana.

buzzz 2010.08.29. 21:07:10

@KárászAti: Rómában is van szuper pizza. Nekem a legjobban az ollóval vágott pizza ízlett, amit amolyan pizza-pékségben lehet kapni.

A nép fia 2010.08.29. 21:32:06

Egyet kell értenem egy korábbi hozzászólóval: a legvacakabb pizzákat mind Olaszban ettem, a legfinomabbat pedig Glasgow-ban, egy olasz étteremben. Nem fursa?

A kíváncsiság hajt, megkóstolnám az automatás pizzát. Sőt, most egészen meg is kívántam.

II.Briandrew 2010.08.29. 22:49:44

Én meg maradok a Sainsbury's sajátmárkás pizzájánál, mert ami itt a képen van, az konkréten gusztustalan...

Kukettó (törölt) 2010.08.29. 23:32:40

Azért nem kicsit LOL, hogy egyesek szerint nálunk jobb pizza kapható mint az olaszoknál.
"Olaszban" pedig csak a prolik járnak, már bocsánat.
Olaszország.
Írjuk(mondjuk) már ki.
Nem olyan nehéz.

Kukettó (törölt) 2010.08.29. 23:42:08

Egy kedves olasz barátom szerint olyan szar Jókai bablevest amit Magyarországon készítenek, na olyat még nem evett.
Az igazit az náluk Olaszországban készítik.

dukeekud 2010.08.30. 00:14:45

Ja olaszban en is ettem Jokai bablevest automatabol, hat olyan finomat en meg sehol sem ettem :))

golyós · http://indafoto.hu/bowlingcamps 2010.08.30. 01:42:26

Szent Imre Kórház halljában is van egy ilyen automata, de nem mertem kipróbálni. Kívülről pedig csili-vili, de valahogy ezt úgy képzelem, mint az oroszoknál a borotváló automatát.
Amúgy tényleg igaz, hogy olaszban jó pizzát még sose ettem!

gabest1 2010.08.30. 06:28:04

Nem feltétlenül az csinálja a legjobban, aki feltalálja. 1 a 100-ból.

pocokpocok 2010.08.30. 06:36:01

csatlakozom az előttem szóló anti-olasz-pizza társasághoz.
nekem Velencében volt szerencsém 4 éve a Canal Grande partján enni igazi olasz pizzát: ízetlen volt!
Sótlan, és rengeteg parmezánnal[:)] tudtam csak megenni: azt persze tömtük, hisz kint inygen volt, mint nálunk a só, itthon meg arany árban van.

buzzz 2010.08.30. 08:41:50

Szerintem magyarban van a legjobb gyros is, meg baklava is, meg csapáti sincs jobb sehol, mint minálunk.
Óccsóba! :)

drazsé 2010.09.01. 14:53:24

@pocokpocok:

oké, most hirtelen rájöttem, hogy miért is nem ízlik pár embernek az olasz pizza illetve az olasz ételek

mert valóban, az itthon megszokotthoz képest jóval kevesebb fűszert használnak (no meg másféléket is) így pl aki kifejezetten fűszeresen (só, bors, paprika) eszik itthon, az ott meghal...

más:

az ollóval vágott pizza nemkem is tetszett... megmondod mennyit is kérsz, lemérik, ha kevés, ha sok, te döntöttél :)

buzzz 2010.09.04. 13:51:44

@drazsé: Valamint azért sem ízlik egy jó magyarnak az olasz pizza, mert jó magyarként kiválasztja a legolcsóbb helyet, ahol jobbára nem a legjobb a pizza.
A kevesebb fűszerbe meg aligha lehet belehalni.
Amit itthon a legtöbben pizzának ismernek, az inkább egyféle túldíszített kenyérlángos.
süti beállítások módosítása