Eddig azt gondoltuk, hogy a japánnál fanatikusabb automata-rajongó nép nem létezhet, de ez a pizzaautomata erőteljesen más megvilágításba helyezi a kérdést. Persze azért nem kell nagyon megijedni, ugyan nagyon furcsán hangzik a dolog, de szó sincs gagyi megoldásról.
Minden frissen készül, még a tésztát is akkor kezdi gyúrni a gép (vagy a gépben ülő mini pizzaszakács?), amikor megérkezett a gombnyomásos megrendelés.
Közben elkezdi bemelegíteni az infrasütőt is, és végül az ideálisnak mondható 380 fokon sül meg a feltétekkel ellátott pizza, mindössze 1 perc sütési idővel, így összesen két és fél perc (vagy még pontosabban 165 másodperc) alatt kész is van a pizza.
A dolog jól hangzik, érdekes lenne megkóstolni. (a gyártócég weboldalán egy videón még e gép belsejében zajló folyamatokba is bepillantást nyerhetünk)
De addig is maradunk a valódi, kézzel gyúrt és nyújtott tésztánál, kemencében sütve, a világ legjobb pizzájánál.
A képen nem az automatás, hanem a nápolyi szuperpizza látható.
Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.08.29. 10:48:55
Ipari-antidepresszió 2010.08.29. 10:58:57
tartufo 2010.08.29. 11:00:15
szekőcei 2010.08.29. 11:21:32
buzzz 2010.08.29. 11:39:19
gareet 2010.08.29. 11:41:38
dukeekud 2010.08.29. 12:36:52
holex · http://fred-basset.blogspot.com 2010.08.29. 12:54:02
mint általában, igaz ez minden nemzet saját nemzeti ételére. :)
buzzz 2010.08.29. 12:56:07
buzzz 2010.08.29. 12:58:18
Persze Olaszországban is van vacak pizza, de amit nálunk kapni lehet, az nem ér fel az ottani középszinttel sem.
Elkeveredett 2010.08.29. 12:58:29
Kelle nekem egy ilyen gép.
Qeki · http://vilagutazo.blog.hu 2010.08.29. 13:09:29
vilagutazo.blog.hu/2010/08/29/a_vilag_legkulonlegesebb_automatai_videoval
FeroxX 2010.08.29. 13:48:00
ricchiepoveri · http://olaszmamma.blog.hu/ 2010.08.29. 13:54:02
thinker_ 2010.08.29. 15:25:43
maradok a vastag tésztásnál.
thinker_ 2010.08.29. 15:27:11
drazsé 2010.08.29. 16:03:16
@thinker_:
van vastag tésztás is...
odamondó 2010.08.29. 16:39:08
Caprica99 2010.08.29. 18:16:58
lamed 2010.08.29. 19:39:45
A nápolyi pizzának szinte az illatát is érezni véltem a képet látva... hmmmm... az a szósz rajta!!!!
CsárliFirpó 2010.08.29. 20:06:46
tartufo 2010.08.29. 20:18:24
de azért érdemes megkóstolni, sőt, én még sorban is álltam érte nagyon sokáig. és nagyon nem bántam meg.
szürke_tag 2010.08.29. 20:29:51
2010.08.29. 20:59:03
Rómában vagy Velencében tényleg nem volt olyan jó, szóval Náployba tényleg érdemes elmenni, persze nem csak a pizza miatt.
buzzz 2010.08.29. 21:04:45
tartufo 2010.08.29. 21:07:06
www.fornobravo.com/vera_pizza_napoletana/VPN_spec.html
a két kulcsmondat a sütési időről és hőmérsékletről:
Cooking time should not surpass 60-90 seconds.
The cooking of the "Pizza Napoletana STG" must be done exclusively in a wood fire oven which has reached the cooking temperature of 485C, (905F), which is essential to cook the Pizza Napoletana.
buzzz 2010.08.29. 21:07:10
A nép fia 2010.08.29. 21:32:06
A kíváncsiság hajt, megkóstolnám az automatás pizzát. Sőt, most egészen meg is kívántam.
II.Briandrew 2010.08.29. 22:49:44
Kukettó (törölt) 2010.08.29. 23:32:40
"Olaszban" pedig csak a prolik járnak, már bocsánat.
Olaszország.
Írjuk(mondjuk) már ki.
Nem olyan nehéz.
Kukettó (törölt) 2010.08.29. 23:42:08
Az igazit az náluk Olaszországban készítik.
dukeekud 2010.08.30. 00:14:45
golyós · http://indafoto.hu/bowlingcamps 2010.08.30. 01:42:26
Amúgy tényleg igaz, hogy olaszban jó pizzát még sose ettem!
gabest1 2010.08.30. 06:28:04
pocokpocok 2010.08.30. 06:36:01
nekem Velencében volt szerencsém 4 éve a Canal Grande partján enni igazi olasz pizzát: ízetlen volt!
Sótlan, és rengeteg parmezánnal[:)] tudtam csak megenni: azt persze tömtük, hisz kint inygen volt, mint nálunk a só, itthon meg arany árban van.
buzzz 2010.08.30. 08:41:50
Óccsóba! :)
terran 2010.08.30. 08:59:37
pizzára parmezán?
Kukettó (törölt) 2010.08.30. 12:56:54
Miért ne?
drazsé 2010.09.01. 14:53:24
oké, most hirtelen rájöttem, hogy miért is nem ízlik pár embernek az olasz pizza illetve az olasz ételek
mert valóban, az itthon megszokotthoz képest jóval kevesebb fűszert használnak (no meg másféléket is) így pl aki kifejezetten fűszeresen (só, bors, paprika) eszik itthon, az ott meghal...
más:
az ollóval vágott pizza nemkem is tetszett... megmondod mennyit is kérsz, lemérik, ha kevés, ha sok, te döntöttél :)
buzzz 2010.09.04. 13:51:44
A kevesebb fűszerbe meg aligha lehet belehalni.
Amit itthon a legtöbben pizzának ismernek, az inkább egyféle túldíszített kenyérlángos.