.

Drágább a római vakáció

 2010.12.28. 17:40 Szerző: Vespanna

Január elsejétől a Rómában megszálló turistáknak napidíjat kell fizetniük. Az önkormányzat így igyekszik feltölteni a kiürült városi kasszákat.

A rendelet értelmében egy euróval megemelik a múzeumi belépőjegyek árát a nem római lakosok számára, ezenkívül január elsejétől a négy és ötcsillagos szállodák vendégeinek a szoba árán túl, fejenként 3 eurót kell fizetniük naponta turistaadó címén. Az alacsonyabb fokozatú szállodákban, bed and breakfast szállásokon, apartmanokban pedig fejenként 2 eurót - maximum tíz egymást követő napon át.

A kempingenkben 1 euró idegenforgalmi adó fizetendő legfeljebb öt napig. A szállodákban nem fizetnek a tíz éven aluliak, a kempingekben tizennégy év az alsó korhatár. Az adó alól felmentést kapnak azok, akik orvosi kezelésre érkeznek Rómába és szállodában szállnak meg, valamint a 25 fős vagy ennél nagyobb csoportokat szállító turistabuszok sofőrjei és idegenvezetői. Az adó alól felmentést kaptak a hostel típusú ifjúsági szállók is.

Az idegenforgalmi adó azokra szintén vonatkozik, akik ugyan nem szállodában laknak Rómában, de városnéző buszra szállnak, sétahajóznak a Tevere-folyón vagy Ostiába, a fővároshoz legközelebb eső tengerpartra mennek strandolni.

Forrás: MTI

Képek: Google

 

 

Címkék: róma turistaadó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása